Viby 3 – Hørning 1½-2½

3. holdet løb her til aften ind i sæsonens første nederlag. Gæsterne fra Hørning hev en smal 2½-1½ sejr med hjem. Det virkede fortjent nok.

Lidt om partierne: Det er desværre ikke lykkedes mig at finde et øjenvidne til, hvad der skete i Hans Jørns parti. Men det blev en hurtig sejr til Viby og det var det vigtigste. Desværre kneb det en del mere på de andre 3 brætter.

På 1. bræt fik Eskild en afvikling i midtspillet, hvor han byttede to lette officerer for et tårn. Det behøver ikke at være en katastrofe, men modstanderen fik også erobret centrum af brættet og Eskilds resterende brikker stod ikke ret godt. Til slut fik modstanderen lov til at lave den klassiske kvalte mat ved hjælp af dronning og springer.

Torben på bræt 2 lavede også en dårlig byttehandel, hvor vores flinke mand gav et tårn for en løber. Det er sjældent godt når først man kommer ud i slutspillet og det var det heller ikke her.

Ruben spillede et interessant parti, hvor han dog endte i et vanskeligt slutspil en bonde under. Ruben spillede dog fint med at centralisere sin konge og prøve at spille aktivt med en bonde fremad brættet. Modstanderen stjal imens endnu en bonde, men han måtte til at ofre sit tårn på Rubens bonde og derefter kunne Ruben skynde sig at stjæle to bønder og ofre sit eget tårn på modstanderens tilbageværende ene bonde. Og så var der remis.

Trods nederlaget er vi stadig med helt i front, men det begynder at blive tæt i toppen.

Kampen i tal her