4. runde

Det var en aften der stod i afbuddenes tegn. Kun syv partier blev spillet:

I mesterklassen vandt Steen over Brian K. i et parti der egentlig var lige ret langt henad vejen. Undertegnede forventede at få en fordel med løberpar mod springerpar, men jeg brugte så meget tid på den plan, at jeg alligevel blev nødt til at elimenere Brians springere, da de blev lidt for aktive. Erfaringen med tårnslutspil blev nok det udslagsgivende til sidst.

Martin og Karsten spillede deres udsatte parti fra 1. runde. Jeg synes Karsten ret hurtigt kom til at stå bedre. Han vandt tidligt en bonde og Martin havde yderligere en svag bonde, så det endte med et ret sikkert point til Karsten, så vidt jeg kunne se.

I 1. klasse fortsætter Torben ufortrødent derudaf. Det så virkelig godt ud denne aften mod Niels (billedet). God terrænovervægt i centrum, trods de sorte brikker. En bonde blev vundet og c-linjen virkede under kontrol. Derfra så jeg ikke meget mere, men det virkede stilrent. 4/4 for Torben nu!

Stilrent var det også for Hans Jørn, der straffede Mogens’ passive sorte opstilling. Mogens gik helt kold på de sorte felter og måtte opgive med udsigten til af blive sat mat på g7.

Uffe og Søren L. spillede remis. Uffe mente selv at han havde stået dårligt tidligere i partiet og det var nok grunden til at han var tilfreds med remis. Slutstillingen var dog meget favorabel for Uffe, vil jeg mene.

I 2. klasse blev der spillet to partier. Eskild fortsatte sin march mod oprykning med endnu en overbevisende sejr, denne gang mod Kim. Eskild fik skubbet en bonde helt frem til d6 i åbningen og den burde Kim nok have slået, selvom det så betød at der kom en dame derned at stå i stedet. I stedet slog bonden videre på c7, hvor den endte som en dækket fribonde, der helt lammede sorts stilling.

Aftenens 2. parti i klassen endte med sejr til Kristoffer over Roberto. Et fint parti af Kristoffer, hvor han udnyttede at Roberto ikke fik færdiggjort udviklingen af sin kongefløj.