Alternativ turnering

Reglement for vores alternative turnering

For at imødese medlemmer, der ikke har tid eller overskud til at deltage i den almindelige turnering, eller hvis man bare har lyst til at spille på flere tirsdage end dem i den almindelige klubturnering, arrangeres hermed en alternativ turnering med fleksible spilletidspunkter.  Turneringen spilles sideløbende med den almindelige klubturnering, og man kan godt være tilmeldt begge turneringer. Der spilles alternativ turnering de tirsdage, hvor der ikke er ordinær runde i klubturneringen.

Tilmelding:

Man tilmelder sig fra gang til gang på mail tl@vibyskakklub.dk eller på tilmeldingsformularen til den enkelte aften.

Turneringsform:

Der spilles i én stor gruppe. Placeringen i turneringen afgøres IKKE efter antal points man scorer, men points i forhold til forventet score! Det gør det lidt sjovere, at møde stærkere modstandere, da man har mere at vinde. Man skal have spillet mindst 4 partier for at få en placering mht præmier (antal spillede partier kan dog ændres afhængig af tilmeldinger).

Partierne i turneringen følger i øvrigt reglementet for klubturneringen vedrørende betænkningstid, rating, noteringspligt osv.

Spilledatoer:

 alle klubbens spille-tirsdage fra den 12. september, hvor klubben har åben. Turneringen fortsætter indtil omkring den tid, hvor der lukkes ned for sæsonen, dvs. den fortsætter efter den almindelige klubturnering er stoppet.

Ugentlig forløb:

Der kommer en tilmeldingsformular i ugen op til hver aften, hvor vi afvikler alternativ turnering. Man tilkendegiver her at man ønsker at deltage. Der vil muligvis også være et opslag i klubben, hvor man kan skrive sig på. Tilmelding skal ske senest søndag inden runden.

NB: Det er også muligt selv at finde en modspiller senere end søndagen, det meddeles så bare på mødeaftenen. Der kan jo komme et afbud i den almindelige turnering. Formålet med turneringen er jo at stimulere skakglæden!!

 Eksempel på placering i turneringen mht forventet score:  Hvis der er 9 deltagere i gruppen og

– spiller A har fået 2 points med en forventet score på 1.5 i 4 spillede partier.

– spiller B har fået 3 points med en forventet score på 3 i 5 spillede partier.

– spiller C har fået 2 points med en forventet score på 1 i 2 spillede partier.

Spiller A får en bedre placering end spiller B, fordi han har scoret mest i forhold til forventet. Spiller C har ikke spillet mindst 4 partier og er ikke med i placeringen, men har forhåbentlig hygget sig (lidt skak er bedre end ingen skak…).

Ved ligestilling gælder almindelig korrektion.