Formanden mod GM Jesper Thybo

En af vore med-skakklubber i Århus, nemlig Vejlby-Risskov Skakklub fejrer i disse tider 75 års jubilæum. Selv om klubben vel på mange måder er en klub, vi i dag godt tør sammenligne os med, har den nu alligevel haft en hæderkronet historie. Særligt i slutningen af 60erne og ind i 70erne var den en magtfaktor i dansk skak. Det var nok især fremkomsten af SK68, der fik redigeret den ned på niveau med os. Faktisk er vi i skrivende stund højere oppe i rækkerne end VRS. Men ellers er vi på mange måder sammenlignelige. Og flere spillere har gennem tiderne da også haft deres skakgang i begge klubber idet a og b medlemsreglerne er blevet benyttet.

Jeg havde æren af at repræsentere Viby ved en festlig reception med god forplejning og taler med fortællingen om VRS og hilsen fra hovedkredsen. Jeg havde også fornøjelsen af at overrække en kæmpe Guldbarre + en stor boks lakridspiber fra Viby Skakklub. De har jo ikke fået deres guldtørst slukket i et stykke tid, og må vel også have grund til at stikke (lakrids-) piben ind.  Men okay det kærlige drilleri blev nu optaget i bedste ånd!

Arrangementet fortsatte med en spændende undervisnings/foredragstime med GM Jesper Thybo. Han fortalte om livet som ung dansk GM og overvejelser om spillet, og hvordan man kan forbedre sig. Efterfølgende fik vi lov at få en smagsprøve på en ung fremstormende GM’ers evner ved en simultanopvisning. Her havde Jesper Thybo 1 time over for 26 spillere med samme betænkning. Med andre ord havde jeg 1 time og Jesper alt andet lige lidt over et par minutter til partiet. Han måtte således spille nærmest a tempo. Des mere imponerende var det, at han  smadrede stort set al modstand og kun afgav 2 remiser. Endda mod relativt stærke klubspillere op til 1900 i rating … ! I får her lige mit parti mod ham, som viser en langsom men sikker afmontering af min stilling (jeg lykkes nogenlunde med at holde balancen rimeligt længe, men efter tabstrækket 24: gxf? falder min stilling fra hinanden, hvilket han udnytter, som var det at spise med kniv og gaffel).

Martin Frøkjær vs GM Jesper Thybo

0-1

Men alt i alt en festlig aften i VRS og der skal fra Viby lyde et stort tillykke med jubilæet. Næste år bliver det jo Vibys tur…