Masser af aktivitet

Der var meget aktivitet igår aftes i klubben, idet der var undervisning, 4 udsatte partier, 3 flex partier og 2 partier fra Nordres åbne klubturnering.

Brian Kristensen er vild aktiv i denne sæson, idet han spiller i vores klubturnering samt i flex turneringen, i VRS og også i Nordres turnering. Han spillede et langt, udsat parti mod en ung mand fra Nordre, Alfred Wegger, hvor Alred fik sat et giftigt angreb ind. De var begge i tidsnød – med få minutter tilbage omkring træk 30. Brian måtte give sig til sidst. Vi havde også fornemt besøg af WIM Nina Høibjerg, der spillede mod Alfreds far, der havde “truet” med at spille a5 i første træk, det blev dog i andne træk, han satte “truslen” ind. Hun vandt, men hun sagde efterfølgende, at hun blev lidt forvirret af den uortodokse spillestil. Så det var nok mest en psykologisk effekt a5 havde.

Der var hele 3 flex partier i vælten. Kim spillede hvid mod Toni Lang, hvor Toni trak det længste strå. Jeg spillede hvid mod Eskild, og det var vel lige efter åbningen, men jeg fik mere og mere spil og vandt et par bønder, dog var det i form af triple bønder i centrum. Til sidst overså han en kombination, hvor jeg vandt en løber i en skak. Han overgav sig nogle træk efter med under 1 minut igen. Vi kører jo med 1 times betænkningstid uden tillægstid. Efter turneringen kan vi snakke, om vi skal fortsætte med 1 times betænkningstid eller som i forrige sæson med samme tid som i klubturneringen og med ratede partier.

Ruben fører flex turneringen med 2 point i 2 kampe og med super korrektion. Det er jo en turnering, hvor det ikke er point, der tæller, men først og fremmest korrektionen.

Af de 4 udsatte partier, spillede både Hans Jørn – Niels Jürgensen og Kurt – Henrik remis. Ove vandt over Hans Ewald, hvor Hans spillede til sidste blodsdråbe med kun en konge tilbage. Der er jo altid pat chancer, men Ove er en gammel ræv, der ikke så let lader sig snørre. Jens Fogh og Karsten Fyhn var ude i et slutspil med hver bønder i 2 grupper, men Jens havde løberparret mod Karstens løber og springer. Karsten lavede så en fejl, der tillod Jens’ konge at æde løs af Karstens bønder, og så var det slut og Jens vandt.

 

Undervisning:

Som noget nyt har vi på nogle, og kun nogle af klubaftenerne, undervisning fra 18.15-18.45. Da det var en aften med udsatte partier, regnede jeg ikke med, at der kom så mange, men der var faktisk 6. Jeg underviste i slutspil fra bunden. Det var primært om konge med bonden bag sig mod konge. Det lyder måske simpelt, men da de skulle øve sammen 2 og 2, havde de fleste faktisk problemer med det, og glemte, at man skulle huske at tage oppositionen eller man skød bonden frem på linie med kongen, og så var det remis. Man skal være ret nøjagtig her. Vi var også inde på, hvad der skete, når først bonden var over midterlinien, stadig med kongen foran bonden, for så er det vundet uanset hvem, der har oppositionen. Vi havde også lidt om Anders And og Harry Potter – ja randbønder er helt specielle og ikke af denne verden…

Næste undervisning er på tirsdag med Steen. Hold øje med kalenderen fremover, det er nemlig kun udvalgte aftenener, vi har undervisning.

 

2 Svar til “Masser af aktivitet”

Benny Lauridsen

22. oktober 2023 hos 4:58 am

Billedet er da vist taget i det nu hedengangne Chess House…

    Uffe Bonde Eriksen

    30. oktober 2023 hos 4:21 pm

    Det var et foto jeg fandt på nettet. Så det kan sagtens være fra Chesshouse