Torben Fogh

6. runde – sort aften!

Det blev fortrinsvis de sorte brikker der gik sejrsrigt ud af aftenens runde. I mesterklassen vandt sort således 3½-½.

Martin kom hurtigt galt afsted mod Jens. Jens gik på bonderov og den planlagte afstraffelse gik helt i vasken for Martin, som reelt stod til tab ud af åbningen. Karsten fik overladt en masse terræn af Benny, men det er jo nu engang en del af den sorte gameplan for Benny. Partiet fik en brat afslutning med en simpel overseelse af Karsten, som kostede materiale. Sidste sorte sejr gik til Brian S. som udnyttede en overseelse fra Per, som kostede kvalitet og i sidste ende partiet. Brian viser et fint topniveau. Problemet er mere, at bundniveauet har været lavt i flere af de andre partier.

Lars og undertegnede spillede vores 117. (eller der omkring) opgør i klubturneringen. Jeg valgte, hvad jeg troede var en ret plat variant med sort, som skulle udligne det mindre ambitiøse setup Lars spillede. Lars undveg dog, hvad jeg troede var en forceret variant. Det gav mig en (rigtig) følelse af, at hvids træk var unøjagtigt, men det virkede ret farligt at spille den principielle fortsættelse, da jeg manglede at rokere og centrum var åbent. Så istedet valgte jeg at rokere, for ret hurtigt at opdage, at jeg faktisk havde fået en ret svær stilling at forsvare. Resten af aftenen sad jeg på kanten af en tabt stilling, men Lars missede nok en lovende fortsættelse på et tidspunkt. Efter det var det faktisk mig der kunne have taget en bonde og efterfølgende have afværget det hvide angreb. I stedet valgte jeg at gå efter en dronningeafbytning og en ret klar remisstilling.

I 1. klasse fortsætter Torben (billedet) sin rute direkte mod mesterklassen. Denne gang gik det udover Henrik, som var lidt for ødsel med sine bønder. Torben havde endda de hvide brikker! Ellers var der to sorte sejre mere: Kurt tabte lynhurtigt til Søren L. Jeg nåede aldrig at se, hvad der skete, men der må være blevet sat noget tungt i slag. Jens og Mogens spillede noget længere, men også her var det en stor fejl fra hvid (Jens) der gjorde udslaget.

2. klasse havde et potentielt afgørende opgør mellem to præmie- og oprykningskandidater, Eskild og Kristoffer. De kom i et slutspil, hvor sort (Kristoffer) havde vundet en springer for to bønder. Derudover havde de hver et tårn og yderligere 3 bønder. Der må have være en gevinstchance for sort, men slutresultatet blev remis.

Kim vandt med de sorte brikker over Hans Ewald i et parti, hvor fordelen så ud til at skifte flere gange. På et tidspunkt hvor jeg kiggede, stod Hans Ewald i hvert fald klart til gevinst. Det hvide lyspunkt stod Ruben for i partiet mod Roberto, som længe så lige ud, men hvor Ruben fik gang i en række afgørende krydsbindinger.

Vores teori forud for runden gik desværre også i sort, da vi simpelthen ikke kunne finde brikkerne til demobrættet. Da jeg senere gik skabet slavisk igennem, fandt jeg dem så i en pose nederst i en kasse med mundbind, som igen lå pakket ned i en anden pose. Det skal jo ikke være for nemt! Jeg satser på at prøve igen på næste tirsdag. Det bliver så med start fra kl. 18.30.

Husk, at vi også spiller flex på tirsdag. Så hvis du har lyst til et parti med 60 min. betænkningstid med start fra kl. 19, så læg lige en besked til turneringslederne, så sætter vi dig sammen med en modstander. Du er ikke forpligtet til at spille mere end det ene parti, indskuddet er gratis og præmien sikkert overdådig. Så der er ikke rigtig noget der bør holde dig tilbage! Det er også muligt at være med, selvom du ikke er medlem. Hvis du er heldig kan du måske endda få de sorte brikker!

2 Svar til “6. runde – sort aften!”

Martin Frøkjær-Jensen

25. oktober 2023 hos 11:40 pm

Hvor er det bare en velskrevet, fornøjelig og god opdatering på runden Steen! TAK!

Søren Larsen

26. oktober 2023 hos 1:51 pm

Jeg er helt enig med Martin, det er en fornøjelse at læse Steens opdateringer. Fedt at du gider tage dig tid til det. Har bare en enkelt indvending. Det virker som om Steen kun tror jeg kan vinde hvis min modstander sætter noget tungt i slag. Rent teoretisk kunne det jo være, at jeg bare havde udspillet min modstander! 😊 Det sker faktisk en sjælden gang imellem!