Silkeborg 1 – Viby 1: 4-4 (!)

Viby 1: “Humlbebien, der bliver ved med at flyve”

 

Som mange måske ved, har videnskaben for længst fastslået, at humlebien ikke kan flyve. Det ved den bare ikke selv, hvorfor den flyver videre….

Omtrent sådan må vi vel snart tænke om Viby 1, som alt andet lige ikke burde kunne forlange at få matchpoint i den stærke 1. division, som vi er rykket op i. Men nogen har glemt at fortælle os det og bum, – vi fik en uafgjort mod Silkeborg.

Silkeborg var på flere brætter ret fredsommelige, og tog remiser efter relativt få træk ..

Således var både Jens Fogh, på 1. bræt og Lars Hougaard på 2. bræt, Per Jensen på 3. bræt og reserven Brian på 8. bræt relativt hurtigt færdige med aftaler om remis, uden at jeg fik set det helt store til det. Brian skal have stor ros for det flotte resultat målt på rating, men også dejligt at vi på den måde hurtigt fik afmonteret skrækscenariet!

Steen Andersen på 4. bræt troede jeg stod til remis, men til gengæld syntes jeg Henning Matzen, som var en del nede på tid, godt kunne ligne en, der var på vej mod et nederlag. Men stik imod mine umiddelbare vurderinger gik Steen hen og tabte sit parti, mens Henning tilsyneladende var helt cool med, at modstanderen havde to farlige sammenhægende fribønder ude på dronningefløjen. Det var han fordi han lykkedes på snedig vis at få en springer og en dronning ind i modestanderens kongeborg, hvor han flot fik sat mat! Ifølge computeren og Hennings notat er det sorts bonderov med Dxg5, der er det afgørende tabstræk…

Henning Matzen – Michael D. F. Sørensen

 

Bennys parti så umiddelbart ret kompliceret ud. Efteranalysen viste imidlertid, at Benny faktisk havde en gevinstmulighed i midtspillets virvar. Her fik Benny dog ikke spillet gevinstplanen helt rigtigt, og derfor ende det remis.

Til sidst sad undertegnede lidt overraskende og spillede videre på en stilling 2 bønder nede (ja faktisk endda på et tidspunkt 3 bønder nede). For selv om jeg også tilbød remis ved træk 20, fortsatte min modstander … han havde nemlig set et meget flot springeroffer på g2 og fik snuppet både min g og h bonde foran kongeborgen. Jeg kunne kun undgå mat ved at ofre springeren tilbage, og mange – mig selv inklusive – regnede med at det hurtigt ville være slut. Men lidt heldigt og med en smule passivitet i min modstanderes fortsættelse lykkedes det mig at stable modspil på benene, i de åbne linjer. Så meget modspil, at jeg til sidst lykkedes med at få en evig skak sat ind på modstanderen.

Mit parti forløb som følger:

Martin Frøkjær-Jensen – Poul Erik Petersen

½ -½

Dermed endte partiet med dette “tyveri ved højlys dag” remis, og vi fik et matchpoint og 4-4 med hjem! En rigtig fin start på turneringen for Viby 1 !

Kampens detaljer kan ses her!

 

 

 

Et svar til “Silkeborg 1 – Viby 1: 4-4 (!)”

Uffe Bonde Eriksen

1. november 2023 hos 9:05 pm

Stærkt gået!