4. runde – bukkenes aften

Vi fik en spændende runde med en del op- og nedture undervejs. Interessant nok blev adskillige store fejl overset af spillerne gensidigt.

Vi har stadig fem spillere med maksimum, dog kun to der har vundet fire partier. I mesterklassen er det Jens Fogh, som stille og roligt bryder sine modstandere ned, uden at han egentlig brillerer. Vi får lange partier hver gang. I denne runde var det Benno der måtte ned. Jens fik taget over i c-linjen med de sorte brikker og det gav et vedvarende pres mod den hvide stilling, som til sidst knækkede.

Søren G. og Per spillede remis efter et parti, hvor Søren havde en potentiel fordel med sit løberpar, men centrum var lukket og det var ikke let at bringe den fordel i spil.

Endelig spillede Martin og Brian S. et spændende, om end ikke helt velspillet parti, hvor Martin ret hurtigt kom til at stå næstbedst efter et par “løse” træk i det tidlige midtspil. Brian vandt en bonde, men spillede måske lidt for passivt i det efterfølgende og havnede tidligt i tidnød. Det hele point blev dog serveret på et sølvfad til Brian – ja faktisk to gange! I træk 37 satte Martin sin dronning i slag, hvad ingen af spillerne dog så(!), og til slut fik Brian en chance for en kombination, som enten vandt en springer eller afviklede til et rent bondeslutspil som var vundet. Brian spillede dog noget andet og tilbød samtidig remis! Det gjorde Martin nok klogt i at tage imod. Partiet er her:

I 1. klasse er det Hans Jørn, der fortsætter ufortrødent. Sejr nr. 4 kom i hus mod Torben (billede af de to foroven). Det så længe lige ud, men da Hans Jørn blæste til angreb på kongefløjen gik der ikke mange træk før Torben spillede forkert og det hele var slut. Det er noget spændende, hårdtslående skak, som Hans Jørn leverer.

Søren L. og Eskild kom i slutspil med hver 3 bønder og en let officer. Kan lyde remisagtigt, men det var det overhovedet ikke. Eskild havde en fribonde og for at kunne forsvare sig mod den måtte Søren flytte sin konge fra forsvaret af sine andre bønder. Eskild tog ikke den hurtigste vej, men vandt dog alligevel i fin stil og han har dermed også stadig maksimum, dog kun efter tre spillede partier.


Eskild på vej mod sejren over Søren.

Mogens vandt ret hurtigt en officer ved – med sort – at fange en hvid løber på a2 med en bonde på b3! Det så lidt vildt ud. Jens strittede længe imod, men det var for meget opad bakke derfra.

Claus og Kurt spillede remis efter et parti, hvor Claus havde meget initiativ, men tydeligt var utryg ved sin lidt ramponerede bondestilling. Så han tilbød remis i en stilling, hvor Kurt ellers lige havde lavet en ret stor fejl og hvor Claus havde et afgørende gennembrud:

På tirsdag spiller Eskild og Mogens udsat parti. En sejr til Eskild kan gøre stillingen i toppen til et parløb mellem ham og Hans Jørn. En sejr til Mogens åbner op for stor kamp om 2. pladsen. Det vil bringe Mogens op på ligestilling med Eskild, med 3 point. Claus har 2½ point og Torben har 2.

Mogens sidder fordybet i sin gode stilling.

 

2. klasse har ikke nogen spiller med maksimum og tegner til at blive spændende til det sidste. Kun Hans Ewald og Jan Henrik virker til at være ude af kampen om de to oprykningspladser. De kom dog begge på tavlen denne aften i form af en indbyrdes remis. Jan Henrik vandt tidligt en bonde, men smed så efterfølgende en kvalitet (tårn for let officer) og så syntes de to spillere åbenbart at det kunne være nok for den aften!

De øvrige 6 spillere skulle så kæmpe om at positionere sig i toppen før de sidste runder. Jonas og Henrik spillede et spændende parti, hvor Jonas havde en lille materiel fordel, men til gengæld lidt problemer på sin baglinje. Og de problemer gav lige nøjagtig modspil nok til at Henrik kunne hive en remis hjem.

I de to sidste partier fandt vi en vinder. Den førende før runden, Kristoffer (2½/3) var oppe mod Mads, men selvom Kristoffer havde gode muligheder for at komme godt ud af åbningen, så tog Mads hurtigt over:

Dermed bragte Mads sig atter i spidsen af gruppen med 3 p./4. Ruben og Michael skulle så kæmpe om at blive førsteudfordrer i deres indbyrdes parti. Det blev meget spændende. Michael spillede frisk til med en dristig gambit og fik aktive officerer og tryk på den hvide konge som kompensation. Også i dette parti fik vi nogle vilde udsving med store gensidige fejl, inden Ruben til sidst definitivt tog over:

 

I 3. klasse har vi stadig to spillere med maksimum. Jørgen snuppede tidligt en officer fra April og det blev efterhånden til en ret massiv materiel føring. Alligevel kæmpede Jørgen en del med at gøre det færdigt med springer, løber og tårn mod Aprils to forbundne fribønder og tiden på uret begyndt at blive knap. Til sidst lykkedes det dog at konstruere en mat, men den mest praktiske løsning havde nok bare været at ofre på fribønderne og føre en bonde ned til ny dronning. Men måske ikke lige så interessant?

Jørgen grubler. I stillingen har han faktisk en mat i to. Tip: Der er noget der skal flyttes skråt, men ikke sige skak.

Anden spiller med maksimum er Kim, som præsterede at slå Bastian efter ellers at have opnået den lidt vilde bedrift at have en tabt stilling efter 4 træk – uden at have sat en officer i slag eller være ved at gå direkte mat! Det kan man i hvert fald kalde en dårlig åbning. Bastian begik dog den fejl, at han ikke reagerede på Kims underlige træk, men bare spillede en (for) stille og rolig åbning. Hurtigt kom der dog alligevel gang i løjerne, da Kim tilsyneladende vandt en officer. Bastian havde dog et modtræk, men fandt det ikke. Derefter tog Kim over og fik sin 3. gevinst i tre partier:

På tirsdag spiller vi opsamling. Det er samtidig efterårsferie for mange, så det bliver nok en stille aften.

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *