3. sejr til 1. holdet!

Dagens 3. runde i 2.division gav os endnu en sejr! 4½-3½ blev sejrscifrene i Horsens. Det var vist et fair resultat, selvom vi selvfølgelig kan pege på partier, hvor vi burde have fået lidt mere ud af anstrengelserne.

Første mand færdig var igen Martin på bræt 8. Jeg ved ikke helt, hvad den hurtige fredsslutning skyldes. Martin lurede i nogen tid på et offer på hvids kongestilling, men da modstanderen sørgede for at dække hvad der skulle dækkes, så fes det lidt ud. Jeg tænkte umiddelbart at Martin kunne have prøvet at mobilisere sin 3 mod 2 bondeovervægt på dronningfløjen, men ellers foregik der vist ikke alverden.

Næste registrering på tavlen var Jens’ nederlag på bræt 3. Jeg fik ikke helt set, hvad der skete. Jens maste lidt frem på kongefløjen, men det virkede til at modstanderen havde mere held med den klassiske modgift, som er at gribe spillet i centrum. Surt, for her havde vi nok håbet på mere med de hvide brikker.

Til gengæld præsterer holdleder Jakob, på 1. bræt, helt formidabelt indtil videre i denne sæson. Maksimum efter 3 runder. Åbningen i dag var vist ikke noget at skrive hjem om, og jeg nåede lige at blive lidt bekymret. Heldigvis er der også et midtspil, og her viste Jakob sig overlegen.

Maksimum, dog kun efter to kampe, har også Henning, som i dag spillede et gennemført fornuftigt parti med de sorte brikker. Det er åbenbart den nye stil, at han bare står fint i åbningen og langsomt men sikkert nedkæmper sine modstandere. Dejligt at se på som holdkammerat.

Lidt samme stil stod Benny for på bræt 7. Det var måske lidt i remis-zonen en del af vejen, men det lykkedes Benny at hapse en bonde på vejen ind i et tårnslutspil, og det virkede til at teknikken derefter blev behersket bedst af vores mand. Godt for Benny at komme igang for alvor!

Lidt mere udfordrende for tilskuerne var Thorstens og Lars’ partier. Thorsten farede frem med det meste han havde, og modstanderen valgte klogeligt at lade være med at rokere. Resultatet var dog at han fik en noget forkrampet stilling med alle sine brikker inde foran kongen i centrum. Thorsten tilbød et smart løberoffer, men uheldigvis kunne modstanderen bare sige nej tak, og da stormen til sidst blevet redet af, endte det hele med at Thorsten måtte give en kvalitet for en bonde. Det var dog en fjern fribonde, og det var denne der reelt sikrede et halvt point i den sidste ende.

Lars havde ikke en af sine bedste dage. Det startede med at gps’en sendte de fire mand i Lars bil ud på en større omvej, så de mødte lidt for sent frem. Selve partiet synes jeg ellers så ganske lovende ud i åbningen, men man endte ud i nogle forviklinger, hvor Lars “valgte” at give en let officer for tre bønder. I sig selv en ok byttehandel, men ikke, når modstanderen lykkedes med at få blokeret fribønderne og få afbyttet alle Lars’ officerer. Et sjældent nederlag på bræt 2.

Jeg selv sad tilbage som den sidste. Jeg havde ikke en af mine bedste dage. Det gik faktisk ret dårligt, når jeg skulle tænke (det kan ikke anbefales at spille på panodiler). Ikke desto mindre fik jeg en ret fordelagtig stilling, da min modstander lavede en forkert afvikling af et sæt springere. Derefter havde jeg bare en behagelig fordel, men det lykkedes mig ikke at finde et af de rigtig mange træk som Stockfish ganske enkelt kalder “vundet for sort”. I træk 32 kan jeg f.eks. lave et træk, som computeren vurderede til -10.88. Vildt at jeg ikke spillede dette. I stedet fik vi en rodet stilling, hvor jeg endda endte med at skulle forsvare mig i et uligefarvet løberslutspil med en bonde mindre, før det hele endte remis.

Med sejren har vi altså maksimum 6 matchpoint, men vigtigere – det der tæller – har vi nu 10 brætpoint ned til nedrykningsstregen. I toppen fortsatte Esbjerg og Springeren med storsejre, så vi har nu 3 point op til førstepladsen – hvis nogen interesserer sig for det…

Kampens detaljer her.

På tirsdag spiller 2. og 3. holdet på hjemmebane. Urene startes kl. 19.