Klubturneringen 3. rd.

…undertegnede har med hvid netop spillet dronning ud af truslen fra springeren. Hvad mon klubmesteren spillede her…?

 

 

 

 

 

 

Vi mødtes tirsdag d. 20, oktober til 3. runde i klubturneringen – frisk nærskak dog med behørig corona-afstand.

I 3. klasse levede Vagn Jensen og Claus Pedersen op til deres favoritværdighed, og vandt over hhv. Hans Ewald og Palle Blem. Mere jævnbyrdighed var der på papiret i Laurits Emils parti mod Kim Christensen. Men da Kim relativt tidligt mistede en springer, der var på udflugt på Laurits dronningefløj, og sidenhen smed en bonde og fik kongen ud på en risikabel spadseretur endte det med den unge Laurits´ første sejr i et parti med klassisk betænkningstid.

 

2. klasse:: her var der topkamp mellem Eskild Ebbesen og Viggo Andersen, som længe har vist god form. Eskild, der lå et point efter med en kamp mindre indhentede dog Viggo med en sejr!   Kurt Videbæk havde fået gang i sit nye og ret smarte digitale blinde-skakur. Om det var det, der gav ham de ekstra skakkræfter der skulle til for at besejre Hans Rohde må stå hen i det uvisse. Men pointet gik til Kurt, der har lagt godt fra land med 2/3. Mogens dukkede desværre ikke op til kampen mod Ruben, og tabte derfor uden kamp idet Ruben ikke havde modtaget afbud.

 

I 1. klasse kom Toben Fogh på tavlen med en sejr i vist aftenens længste parti mod Dan Ejdesgaard. Søren Graugaard Christensen kom ud over remisgrænsen mod Jens Jørgensen og nappede sejren, mens Bjarne Lysgaard og Karsten Fyhn netop valgte at slutte fred uden en vinder.

 

I Mesterklassen stod Brian Kristensen længe fornuftigt mod Lars Hougaard, men da en officer mistede livet uden kompensation var det slut. En favoritsejr var der også til Henning Matzen mod Benno Marcussen. Sidst men ikke mindst havde undertegnede hvid mod Jens Fogh i et parti, der igen bød på taktiske forviklinger og modsatrettede rokader. Modsat sidst i hurtigturneringen valgte jeg en mere defensiv strategi med afbytninger frem for det ellers typiske “kapløb” om at komme først med angrebet på modstanderens kongeborg (det gik nemlig ikke så godt sidste gang). Jeg mente selv, at jeg havde haft god held med strategien, da Jens ofrede en centrumsbonde. I stillingen ovenfor troede jeg dog endeligt at have redet stormen af med at lave bindingen på Jens’ springer. Jens var dog cool og spillede f4!! og ofrede dermed en hel springer efter dxSe5, Dxe5….Det eneste træk, der faktisk vinder partiet for sort .. –  Men ikke lige med det vuns…. se partiet og det flotte offer og afsluttende angreb ved at klikke her! 

Jeg måtte dermed bøje mig igen for overmagten, hvilket ikke kan anses som en sensation.

En god og spændende aften i klubben!