Smuk Skak EMT opfølgning

Foto: Claus Qvist Jessen (Skanderborg Skakklubs hjemmeside)

Finaledagen i Smuk Skak bød på 2 runder for EMT spillerne – dobbelt så meget som de sarte stormestre, der dog til gengæld har spillet 9 runder over flere dage. Men det kan godt være lidt udmattende mod det sidste  på en dag med 2 lange kamppartier…

Hvordan gik det så vibyspillerne: lad os sige allerførst, at det desværre glippede for eks vibyspilleren Jens Albert Ramsdal at få den remis, der ville have udløst en IM norm. Ærgerligt men det skal nok komme! Jens Albert vandt faktisk lidt rating anyway.

Eks vibyspiller Filip Boe scorede 4/9 og endte på samme placering som Jens Albert men måtte til gengæld smide lidt rating.

I EMT turneringen fik Søren Christensen desværre smidt en gevinst væk i dagens første parti og måtte indkassere et nederlag. I dagens andet parti fik han dog endnu en remis på kontoen. Her oplyste han, at modstanderen havde været lidt flink og tilbudt det trods en bonde i overvægt. Hun mente dog ikke at det kunne realiseres, og Søren takkede da bestemt ikke nej til remistilbuddet.

Brian fik et point i sit første parti, men desværre på den lidt kedelige måde: modstanderen udeblev slet og ret. Uden afbud eller noget …

I dagens andet parti kom Brian dårligt ud af åbningen og fik låst sin dronningefløj helt inde. Dette udviklingproblem kom han sig aldrig over og måtte ned. Men pointmæssigt en godkendt turnering alligevel. Han scorede præcist sin forventede og sluttede som nr 3 i gruppen.

Mogens tabte sit første parti uden jeg fik set hvad der skete, men til gengæld fik han i dagens andet og sidste parti gang i et kæmpe angreb med en stor bondestorm og masser af brikker helt oppe i modstanderens kongeborg. Et rigtigt “mogens-angrebsparti”. Modstanderen blev hurtigt kvalt og mistede en officer. Flot afslutning på turneringen for Mogens selv om han ikke helt reddede sin forventede med sejren.

For min egen del var det bestemt en god skakdag!

I dagens første parti fik jeg ikke lov til den Stafforshire-gambit, som Steen ellers havde lært os… til gengæld røg jeg med de sorte brikker ud i et skotsk parti. Det bølgede noget frem og tilbage, og jeg troede på et tidspunkt jeg var ved at have fat i et angreb. Men min modstander forsvarede sig bravt i slutminutterne, og da han havde reddet stormen af tilbød han remis hvilket jeg tog imod. Efteranalysen viser da også, at det i slutstillingen var ham, der stod med de bedste kort på hånden. Men rent psykologisk er det nok meget forståeligt, at han tilbød det netop som han så sig reddet fra mulig undergang.

Mit sidste parti har jeg valgt at vise her og kommentere lidt på.

 

Martin Frøkjær-Jensen vs. Ingrid Elmer Nielsen-Refs

 

 

Sejren viste sig at række til en delt 2. plads i gruppen og en lille ratingfremgang og endda en lille præmie, så Smuk Skak endte da bestemt med at blive en smuk oplevelse for mig! Et flot arrangement som jeg da vil håbe Skanderborg Skakklub vil gentage næste år. Og så kunne det evt. være sjovt med endnu flere vibyspillere til den tid!

Se alle resultaterne i EMT turneringen her!

og i GM/IM turneringen her!