2. runde

Så fik vi spillet langt de fleste partier i 2. runde af efterårets klubturnering. Der var godt gang i sagerne skal siges, og flere remiser der stod tilbage efter aftenen var blevet spillet helt ud.

Det første parti færdigt var undertegnedes relativt fredelige remis med sort mod Søren G. Christensen. Det nåede tilsyneladende aldrig helt ud over remisgrænsen, og endte ud i en stilling, hvor balancen for os begge betød, at vi var nødt til at gentage det samme dronningetræk, og så er trækgentagelse jo uundgåeligt.

Det KUNNE være endt hurtigere remis i partiet mellem Mogens med hvid mod Bjarne Egeberg. Han tilbød det nemlig remis ret tidligt.

Mogens var dog kommet for at spille skak, og pressede på til det sidste med en farlig fribonde. Men Bjarne viste, hvordan han kunne holde den stangen ved hjælp af en springer, som kongen ikke kunne jage væk….

Ellers var det sparsomt, hvor mange af partierne jeg fik nærstuderet.

Jeg bemærkede, at Torben havde afgivet en officer for en kvalitet og en bonde mod Jens Jørgensen. Umiddelbart skulle man jo mene, det var bedst for Jens. Men han var dog ret så udfordret af, at hans to lette officerer, en springer og en løber var dårligt koordineret, så da Torben nappede den ene, var han pludselig bare oppe med en bonde og en kvalitet, hvorefter han ret hurtigt landede pointet.

Hans Jørn Juhl havde mod Søren Larsen havde, så vidt jeg fik at vide i min øresnegl, spillet ret flot i åbningen og var kommet afsted med at ofre en løber på f7, hvorefter den efterfølgende dronningeskak på h5 af kongen gav ham løberen tilbage på den modsatte side af brættet, hvis Søren havde valgt at tage løberen. Men opfølgningen på den gode åbningstaktik har antageligt været mindre god, og Søren må have kommet sig over chokket, da partiet alligevel endte med at blive remis.

Ellers var der et par nydelige små overraskelser i Mesterklassen: Karsten Fyhn stod rigtig fint mod Per Jensen, som i overgangen til et potentielt langt sejt slutspil tilbød remis, hvilket Karsten tog i mod. Og med de sorte brikker spillede Brian Sørensen (billedet) mod Steen et rigtig flot parti, hvor han relativt tidligt straffede en positionel unøjagtighed fra Steens side, som kostede Steen mange lidelser (noter af Steen):

I partiet mellem Benny og Jens Fogh vandt Benny op mod træk 40 den bonde tilbage, som han var bagud. Det efterfølgende remistilbud tog Jens dog ikke imod, og de kom ud i et slutspil med hver sin fribonde på vej mod forvandlingen. Jens’ var hurtigst oppe på 7. række, mens Benny til gengæld prioriterede, at holde Jens’ konge fængslet på række 1-2. Han havde så også en mere mobil konge skal siges. Derfor var eneste vej frem for Jens at bytte de to fribønder af, og ret kort efter kunne Benny sikre sin remis med trækgentagelse i form af nogen skakker mod Jens’ konge, som havde nogen forpligtelser overfor bønderne han ikke kunne løbe fra.

Af de øvrige partier kan berettes, at Niels Jürgensen med sejr over Kurt Videbæk er kommet rigtig godt fra start i turneringen med 1,5/2.

Endnu bedre fra start med 2/2 er Eskild kommet i 2. klasse, hvor det igen blev til en sejr – denne gang mod Roberto. Han har dermed fulgt fint op på sin sejr i basisklassen i hurtigturneringen fra august.

Sluttelig spillede Kim med hvid mod Kristoffer 5. runde forud. Jeg forstod på Kim, at han vist i et ellers udmærket parti var kommet til at lave en ret alvorlig fejl, som havde kostet partiet.