Aalborg 1 – Viby 1: 5,5 – 2,5

Det blev til et hæderligt resultat for 1. holdet i udekampen mod Ålborgs førstehold. Vi ramte faktisk præcis den forventede score.

Desværre kastede det lidt en skygge over dagen, at Viborg stillede med et reservespækket mandskab mod vores nærmeste konkurrent i nedrykningsdramaet, Skolerne, og tabte til dem 3,5 – 4,5. Dermed rykker vi ned på sidstepladsen, og kan bide negle frem mod den altafgørende kamp i næste runde mod netop Skolerne…. Det bliver uhyggeligt at følge!

De enkelte partier:

Inden der var gået ret lang tid havde vi halet 3 hurtige remiser i land, til Benny, Lars og jeg.

Bennys var i en meget højspændt taktisk stilling, hvor modstanderen som minimum skulle regne meget langt og længe for at holde balancen. Lars var ude i lidt ukendt terræn efter åbningen og tog imod et remisforslag i en lige stilling. I mit eget parti havde jeg overrasket min modstander, som så overraskede tilbage og efter en helt ukendt åbning fik jeg dog afviklet et en totalt lige stilling. 

Desværre kom Per til at stå lidt passivt og manøvrerede lidt meget frem og tilbage på baglinjen med Springerne …
Han tabte i sidste ende til et ret træls springerpar… hvor det desværre var udsigtsløst at prøve at give en kvalitet for at slippe ud af det.

Steen stod lidt i underkanten med en bonde mindre. Men var måske alligevel på vej til et bedre slutspil med en bedre struktur. Desværre kostede et par fejltræk i tidnød fordelen og hele stillingen hvor han overså en mat. Ærgerligt.

Jens kom op imod en god dronning og springer mod hans lidt udsatte konge…lige lidt hjalp det at han havde fået sit tårn op på 7. række, for modstanderens angreb kom først ind. Endnu et nederlag.

Karsten så dog ud til at have gode remichancer i slutspil med tårn og løber mod tårn og springer og bønder balanceret overfor hinanden. Han kæmpede sig da også rigtig flot igennem til remis! Læs her Karstens egen præsentation af sit parti og dagens runde:

“Mens det meste af Danmark i dag hyldede vores nye konge, så var jeg optaget med at spille kongespillet skak, da vi fra Viby i dag var i Aalborg for at spille holdkamp i 1. division.
Aalborg var storfavoritter, og de levede desværre op til favoritværdiheden, da vi tabte 5½-2½, hvilket ret nøje svarer til det forventede ud fra rating.
Jeg selv spillede med de sorte brikker mod en modstander med 373 rating points mere end jeg, hvilket svarer til en 90-10 chancevurdering til min modstanders fordel. Mine chancer var altså ikke store på papiret, men jeg tænkte at engang har jeg været noget højere ratet end jeg er i dag, og hvis jeg kunne finde noget af mit bedste spil frem fra dengang, så havde jeg måske en chance.
Mod en meget højere ratet modstander ville jeg gerne spille noget der ikke er alt for almindelig, og jeg spillede for første gang nogensinde O’Kelly varianten i Siciliansk i et turneringsparti. O’Kelly vil sige at jeg spillede bonde til a6 i andet træk. Min modstander kendte det udmærket og spillede korrekt c3 i 3. træk. Men jeg fik mit ønske om noget uteoretisk spil opfyldt, og selvom min modstander stod bedst efter åbningen, med en bedre udvikling af officererne, så var min stilling solid, og jeg fik ret hurtigt udlignet.
Det blev et langt parti, som endte i et slutspil, hvor Hvid (min modstander) havde tårn, springer og 5 bønder mod tårn og løber og 5 bønder.
På et tidspunkt i midtspillet troede jeg at jeg kunne vinde en bonde, ved at jage en løber væk, og derefter slå den ubeskyttede bonde. Det viste sig dog at være et fatamorgana. Da jeg havde jaget løberen væk, gik det til min gru op for mig at hvis jeg slog bonden, så kunne hans dronning trænge ind på dronningefløjen og vinde bonden tilbage og smadre min stilling. Men jeg så det i tide, og trak nødbremsen og lod bonden være og i stedet dækkede min dronningefløj af.
På et senere tidspunkt troede jeg, at jeg var ved at tabe en bonde, men det viste sig, (ifølge computeren, som jeg lod analysere partiet, da jeg kom hjem) at det var jeg ikke, og at jeg fandt et godt forsvar. Og da vi så endnu senere i et langt parti fik bønderne på dronningefløjen byttet af, så der kun var bønder på kongefløjen tilbage, var det klart remis.
Faktisk mener computeren, at stillingen var lige efter at jeg fik udlignet efter åbningen, og aldrig var ude over remisgrænsen. I de sidste mange træk var computerbedømmelsen 0,00, altså fuldstændig lige. Men selvom computeren mener det er helt lige, så er det alligevel svært mod en meget højere ratet modstander, da man ved at den mindste fejl bliver straffet.
Så alt i alt er jeg godt tilfreds med mit spil i dag.
Desværre betyder resultaterne i dag i 1. division, at vi nu ligger sidst i vores række. Næste gang skal vi spille bundopgør mod Aarhus/Skolerne 2, der ligger næstsidst, så det bliver en spændende og vigtig kamp.”

Henning sad tilbage som den sidste og havde været ude i et vildt og på et tidspunkt lovende angreb… men desværre lykkedes det modstanderen at vikle sig ud af mattruslerne og ofre sin dronning for dog så at komme ud med tårn og tre lette officerer mod Hennings Dronning og en let….Ærgerligt at Hennings matangreb ikke gik helt hjem, og vi begyndte faktisk her at bekymre os om han kunne gå hen og tabe partiet med formelt dårligere materiel stilling, og en konge, der dansede lidt vel meget rundt på brættet….Til sidst tilbød Hennings modstander dog remis trods sin materielle overvægt hvor Henning havde fået muligheder for at låse hans tårn fast på b7 feltet, og dermed virkede det nok alligevel helt fair egentlig!

Vi ramte dermed 2,5 med 5 remiser, og præcis vores forventede, men skal nok desværre regne med at score over forventet i de sidste runder hvis vi nu skal overleve..

‘Se kampen i tal og turneringsstillingen her!