Viby i vælten nordenbys

Uffe har indleveret følgende:

Vibys skakentusiaster har været i vælten her i foråret udenfor klubbens rammer både i Nordre og Vejlby-Risskov (VRS) i sådan en grad at vores formand næsten blev “bekymret” (sådan lød det i hvert fald i mine ører, men nok humoristisk ment). Vi var 5 der deltog i VRS. Det er anden gang, jeg deltager i en turnering i VRS, denne gang var den dog gevaldig anderledes og faktisk ret interessant. Det var nemlig en stor 30 mands gruppe med et ratingspænd fra cirka 1000 til 2000, hvor man hele tiden møder andre med cirka samme pointtal. Vi konkurrerede både i hele gruppen, men også i en slags fiktive ratinggrupper med præmier. Der var ialt 8 runder, hvor vores Benny Lauridsen fik en 3. plads og Søren Graugaard Christensen erobrede en noget overraskende 4. plads. Jeg klarede mig også fint, især målt på mine modstandere, da jeg fik 4,5 point og havde en forventet score på 1,65 og blev nr. 12. Jeg har aldrig haft så mange remiser, som efter de første 4 runder hvor jeg havde 1 sejr og 3 remiser, bl.a. mod Søren G. Christensen, som jeg “burde” havde vundet, men kludrede i slutspillet. Det havde Søren pudsigt nok ikke noget imod, da han var kommet lidt sløjt fra start med en remis mod en meget svagere modstander, som han endda “burde” have tabt. Desuden deltog Brian Kristensen og Roberto Gonzales. Jeg spillede også mod Brian i VRS, cirka 1 uge efter jeg havde spillet mod ham i vores egen Viby Forårsturnering. Jeg husker det som et spændende parti, hvor vi dog begge lavede fejl.  Det var ikke helt Brians turnering i VRS; til gengæld tog han revanche i Nordre, hvor han vandt sin gruppe!

Det var for øvrigt første gang, jeg mødte Benny, dog ikke over brættet – der manglede jeg nogle flere points. Han har skrevet et par ord om turneringen:  “Det var en turnering, der blev brugt til at banke covid-rust af spilleevnerne. Og det var der godt nok brug for. Heldige gevinster – især mod Brian, hvis respekt afholdte ham fra at tage gevinstvejen mod mig, en lidt nederen remis – hvor jeg efter at have afviklet til vundet slutspil byttede rundt på to træk og burde have tabt, og et meget irriterende nederlag i en lige stilling til den senere turneringsvinder – hvor jeg i træk 81 med en meget skæv materialefordeling og en lille time i evig 30-sekunders tidnød, vader lige ind i en afgørende springergaffel. Men det blev til en trediepræmie, en masse godt selskab – og en forfærdelig masse rust smidt overbord.”

Søren har også været på tasterne og skrevet:  “Jeg deltog sammen med en række andre spillere fra Viby Skakklub i VRS forårsturnering. Der var tale om 30 spillere i en stor gruppe, der hver skulle spille 8 partier. Jeg kom knap så godt fra start og var længe under min forventede score, men 3 gevinster i de sidste 3 runder bragte mig over den forventede score. Jeg opnåede 5½ point og min forventede score var 5,2 point. Det gav 14 ratingpoint. Vi skal se afslutningen på partiet i sidste runde. Det, der kendetegnede mine gevinstpartier, var, at jeg i midtspillet havde løberparret modsat modstanderne. Man skal passe på sine løbere. Det giver fordel at have løberparret. En spændende turnering er slut. Det må kræve meget planlægning at arrangere så stor en turnering.”

Han har også skrevet om sin oplevelser i Nordres turnering:  “Jeg deltog i år i Nordre Skakklubs klubturnering, der blev spillet i tidsrummet fra den 3. Marts til den 4. Maj. Der var tale om en 5-runders alle-mod-alle turnering. Jeg opnåede 1 gevinst og 4 remis partier. Med en forventet score på 1,7 point scorede jeg 1,3 point over den forventede score, og det gav 48 ratingpoint. Jeg vil i det følgende vise partiet mod den højestratede i gruppen. Morten Lyck Hansen fra SK 1968 har over 1800 i rating.”

Partiet blev spillet den 31/3-2022 i Nordre
Hvid: Søren G.  Christensen, Viby
Sort:  Morten Lyck Hansen, Sk 1968
1.d4, Sf6  2.Sf3, g6  3.g3, Lg7  4.Lg2, 0-0  5.0-0, d5  6.Sbd2, c6  7.Se5, Sbd7  8.Sdf3, Sxe5  9.Sxe5, Sd7  10.f4, f6  11.Sxd7, Lxd7  12.e4, dxe4  13.Lxe4, Lh3  14.Lg2, Lxg2  15.Kxg2, Dd5+  16.Kg1 , Tad8  17.Le3, Db5  18.Dc1, e5  19.fxe5, fxe5  20.Txf8+, Txf8  21.c4, Da5  22.Dc3, Dc7  23.dxe5, Lxe5  24.Ld4, Lxd4+ Med remistilbud som jeg tog imod.