Bjarne Jensen

5. runde: underdogs bed fra sig…

Af Uffe Eriksen

M kl.

Martin spillede meget frækt med bondestorm fra sin egen kongestilling mod Lars Hougård, dog var Martin noget bagud i udvikling på dronningefløjen.

[Martins kommentar: jeg spillede en lidt tvivlsom åbning som dog havde lidt overraskelsesmoment. Efter at Lars med sort havde stået bedst i åbning og midtspil endte vi imidlertid ud i et slutspil, som jeg hvid med mere præcist spil kunne have vundet.- Computerens evaluering hed da +6,50 ca., men så skal man altså ikke lukke modstanderes løber gratis ind i sin stilling! Snart efter plukkede vi nemlig begge to bønder fra hinanden, og endte i en mere død remis, fordi begge til sidst kunne trække nødbremsen og ofre sin lette officer på modstanderes sidste bønder]
Søren G spillede mod Steen og det så meget lige ud men Steen fik åbnet a linien til sine tårne. [Martin: Steen filede dog længe på stillingen og endte med at få skovlen under Sørens bondekæde, hvilket fik Søren til at opgive partiet. Tålmodighed lønner sig nogen gange!]
Søren Larsen havde hvid mod Per. Jeg syntes Per stod mere aktivt, men så kun en del af modspillet. [Endte med en sejr til Per, der jo er kommet helt godt igang nu]
Øvrige resultater: Bjarne-John: ½-½ (første gang John har måttet afgive noget i klubturneringen!)
1. Kl
Bjarne Lysgaard og jeg tog en hurtig remis, hvor jeg blev noget overrasket over Bjarnes 1. B3, også kendt som Larsen åbningen. Jeg spillede d5, men overvejede faktisk b5 som en omvendt polsk åbning. Hvid spiller ofte c4 senere, derfor.
Indrajeep tilbød Benno remis kort efter, som han accepterede. Jeg så ikke partiet.
2. Kl
Derefter tilbød Ove Kehlet remis til Hans Jørgen Juhl, som han hurtigt accepterede.
[Endvidere havde hvid en svær aften, i denne gruppe idet Eskild tabte med hvid til Henrik, og Jens Jørgensen tabte med hvid til Torben]
3. Kl
Roberto var 1 træk fra at sætte Malte mat, da jeg forlod partiet. Maltes sorte konge stod meget ubeskyttet længe med dobbelt bønder på h7 og h6. [Martin: Roberto endte da også med at nappe hele pointet]
[Og sluttelig vandt Ruben med de sorte brikker over Hans Ewald]