Holdkamp og opsamling

Tirsdag havde 2. holdet besøg af VRS 2. Det blev en spændende og omvekslende kamp, hvor vi ikke var uheldige med en 4½-3½ sejr.

Aftenen startede med at formanden holdt mindeord for Benny Lauridsen, efterfulgt af et minuts stilhed. Herefter blev urene startet til holdkampen og fire partier i klubturneringen.

Trods et smalt nederlag til Silkeborg i den seneste runde, førte vi vores række med 3 point inden denne kamp. VRS 2 var dog klare 5-3 favoritter til denne kamp, ifølge DSU-rating. Faktisk var vi lavere ratet på samtlige 8 brætter. Vi har dog nok en del spillere på vores hold, som har for lave DSU-ratingtal, men det skal jo altid bevises i praksis.

Her er hvad jeg nåede at se fra kampen (jeg spillede også selv udsat parti):

På bræt 1 rendte Eskild ind i et farligt kongeangreb og modstanderen sluttede med effekt med et tårnoffer. 0-1

På bræt 2 fik Brian K. byttet rundt på trækfølgen i åbningen og endte med at miste rokaderetten og forsømme sin udvikling i kampen for at holde fast i en bonde. Dårlig stilling, men det gør mindre, når modstanderen så satte et tårn i slag. 1-0

Dagens reserve, Ove, kom ind på bræt 3. De to spillere kom hurtigt ind i et dobbelt tårnslutspil, hvor jeg helst ville have Oves brikker. Men remis var sikkert korrekt. ½-½

På bræt 4 var Mogens ret heldig med sejren, da han undervejs var nede med en officer. 1-0

Bræt 5 var aftens længst part. Torben fik lavet en uheldig afbytning, hvor han fik dronning mod tårn, springer og løber, hvor modstanderen desuden havde fuld kontrol over centrum. Det trak ud og Torben fik en smule modspil til sidst, men VRS-sejren kunne ikke afværges. 0-1

Søren Larsen på bræt 6 manglede, så vidt jeg så, en bonde efter åbningen. Han fik dog aktiveret sine brikker og efterhånden blev modstanderens bønder plukket, en efter en. 1-0

Ruben kom aldrig rigtig ind i kampen med de sorte brikker. En lidt passiv stilling og 2-3 bønder blev tabt. Det kunne ikke reddes i tårnslutspillet. 0-1

Til gengæld fik Kristoffer, på bræt 8, snappet et par bønder og afviklet til et let vundet slutspil. Det så overbevisende ud! 1-0

Alt i alt en fin 4½-3½ sejr, som sagtens kunne være endt med de omvendte cifre.

Kampen i tal kan ses her.

—–
I klubturneringen fik vi afviklet et par udsatte partier i mesterklassen:

Opgøret mellem to lettere formsvage spillere, Steen og Per, blev vundet af førstnævnte. Jeg fik en fin stilling ud af åbningen og der gik nok lidt hulemand i mit spil, med tårnmanøvren Tfe1-e4-h4. Per lavede en grov fejl der burde have kostet alvorligt materiale, men det så ingen af os. Jeg besluttede mig for et frisk springeroffer på f7 uden helt at kunne regne varianterne til bunds. Computeren godkender på sin vis offeret og kalder det en lige stilling (jeg vandt direkte to bønder og havde stor positionel kompensation). Per spillede dog ikke præcist og et par træk efter var der ustoppelig mat på brættet.

Martin kom egentlig fint ud af åbningen mod Henrik, men Henrik var klar med straf, da formanden fejlede. Igen virkede det til at Henrik spillede et meget fint parti, hvor han fandt flere vigtige træk undervejs og kørte et helt point hjem. God start med 1½/2 med sort efter en lang pause væk fra brættet.

I 2. klasse tyvstartede vi 3. runde. Kim stod vel egentlig ok efter åbningen mod Roberto, men det ændrede et par unøjagtigheder på. Partiet sluttede med, at Kim fik sat dronningen i slag.

I partiet mellem Jonas og Hans Evald virkede det til at sidstnævnte atter forsøgte at påvise, at dronninggambit er en dårlig hvid åbning, som taber en bonde. Han vandt og forsvarede da også bonden, men kom forfærdelig bagud i udvikling og må have stået til tab, inden Jonas så fejlede og mistede en officer. Der var dog en binding på en springer, som burde have vundet officeren tilbage. I sidste ende endte de med at tage remis i en stilling hvor sort havde to springere og tre bønder mod løber og fire bønder. Formentlig en vundet stilling for sort, men ikke helt ligetil.

Da vi er blevet 7 spillere i 2. klasse og vi planlægger efter at spille dobbeltrunde, så har vi 3 partier ekstra vi skal nå her, i forhold til de andre klasser. Derefter laver jeg et alternativt program for afviklingen af 2. klasse. Så hold øje med hjemmesiden og opslag i klubben. Næste tirsdag spilles følgende partier:
Kurt Videbæk – Ruben W. Nielsen
Hans Evald Jensen – Roberto Gonzalez

Den 20. februar hedder programmet:
Ruben W. Nielsen – Roberto Gonzalez
Kim Christensen – Hans Evald Jensen
Jonas Bechtold – Jan Henrik Radl

Husk fortsat at melde afbud til turneringslederen senest mandag kl. 21, hvis du er forhindret.

På tirsdag starter vi også vores alternative turnering, hvor vi igen spiller ratede partier og hvor man kan tilmelde sig fra uge til uge, hvis man har lyst til at spille et parti en tirsdag, hvor der ellers ikke er programlagt noget. Du kan allerede tilmelde dig her (senest søndag). Som de foregående gange er vinderen den, der scorer mest over sin forventede score.