Opdateret: 24. maj: en aften med tematisk hurtigskak

Vi var 12 vibyspillere på banen denne aften til 4 partier i alt – et med hvid og sort i to forskellige åbninger. Vi endte med at tildele hver spiller 25 min. pr parti (nok mest fordi det er en for-programmeret indstilling på de digitale ure).

Aftenen, der bød på gratis kaffe og kage med kærlig hilsen fra generalforsamlingen, begyndte med, at vi kiggede på den første åbning: Evans Gambit.

De obligatoriske træk var 1:e4-e5, 2: Sf3-Sc6, 3:Lc4-Lc5, 4: b4-Lxb4  – altså Evans gambit modtaget.

Vi kiggede på et parti, der blev spillet i denne variant. Det såkaldt “eviggrønne parti” spillet af Anderssen med hvid mod Dufresne. Du kan se partiet ved at klikke på dette link!

De i alt 12 partier der blev spillet efter styrkelisten mellem spillere, der lå tættest på hinanden, endte med at hvid vandt 7-5. Så noget tyder på, at vibyspillere trives helt godt med at ofre en b-bonde for hurtig udvikling og masser af kampskak!

Efter de to første partier var det tid til næste bundne opgave med hvid og sort. Denne gang skulle vi bare hurtigt ud af komfortzonen og igang på en måde man i hvert fald ikke har set ret ofte i klubben: Birds åbning med 1: f4-f5. Herefter så vi et interessant parti spillet i denne åbning. Det var igen et parti med Anderssen, denne gang med sort, mod Deacon. Du kan se partiet igennem ved at klikke på dette link! 

De 12 partier gav denne gang et klart udfald med stor sejr til sorte brikker over hvide. Hele 8,5-3,5 vandt sort sammenlagt. Så hvis en vibyspiller med sort skulle løbe ind i 1 f4 tyder noget på, at han med fordel kan svare 1….f5 tilbage!

Alt i alt en hyggelig alternativ aften i klubben! Vi ser frem mod flere kommende alternative aftner.

Et svar til “Opdateret: 24. maj: en aften med tematisk hurtigskak”

Uffe Eriksen

26. maj 2022 hos 5:47 pm

Det var virkelig spændende og lærerigt at prøve. !!