9. runde

Så indtraf dagen for den store finale på klubturneringen. Dog måtte turneringslederen træffe en svær beslutning for at få mesterklassen ordentligt i mål. Af personlige årsager var Jens og Torben nødt til at stå over i de foregående uger og på grund af stillingen i gruppen vurderede jeg, at vi godt kunne lade to udsatte partier blive afviklet næste tirsdag.

Væsentligst i forhold til slutstillingen bliver selvfølgelig partiet mellem Jens og Lars, som ikke bare fordeler 1. og 2. pladsen i foråret, men også den samlede stilling om klubmesterskabet. Jens vandt, med hiv og sving, sit parti over Brian Sørensen i går og dermed går Jens ind til finalen, hvor han spiller sort mod Lars, med et halvt points forspring. Som sagt var Brian dog tæt på at lave et resultat i partiet i går. Jens’ konge var fanget på baglinjen af fjendtlige bønder og med dronninger på brættet skulle Jens hele tiden passe på en skak på baglinjen. I den gensidige tidnød lykkedes det dog Jens at hente hele pointet.

Henrik har sikret sig 3. præmien i klassen. Et virkelig flot comeback til skakken – også i betragtning af at han var en af de lavest ratede. I aftes holdt han remis mod Steen i et springerslutspil med en bonde mindre. Steen havde valgt en mere positionel spillestil i dette parti i forhold til flere af de andre partier i turneringen, hvor der nok er blevet eksperimenteret lidt rigeligt. Men ret beset foregik der ikke så voldsomt meget i partiet og computeren så heller ikke nogen klar gevinst, selvom der altså blev vundet en bonde undervejs.

Aftenens sidste parti i mesterklassen gav en sejr til Per over Torben. Jeg synes Per stod godt ret tidligt, men det blev alligevel et ret langt parti, som jeg ikke så afslutningen på.

I 1. klasse fik vi de to ventede oprykkere, da to x Søren, Christensen og Gam, fortsatte deres række af gevinster. Imponerende 8/9 endte de med at score og der måtte korrektion til at afgøre at Søren Christensen tager 1. præmien. Begge vandt i stor stil i går. Søren Gam fik en lynsejr over Niels, som ikke rigtig fik gang i sin skotske åbning:

Søren C. fik også hurtigt en klemme på Eskild, som ikke i tide nåede at få sin konge i sikkerhed. Det kostede materiale og partiet var reelt tidligt afgjort.

Før runden havde Brian K. nok håbet på at udnytte at en af de førende ville snuble. Men det havde i givet fald krævet, at han selv kunne afgøre tingene mod Kristoffer – og det lykkedes ikke. Det lignede et ret omvekslende parti, hvor Kristoffer umiddelbart stod fint, men så tillod et farligt angreb fra Brian, som helt oplagt burde have afgjort sagen. Brian spillede dog forkert og så var Kristoffer igen ovenpå og endte med at vinde. En skuffende afslutning på turneringen for Brian, som dog kan trøste sig med en 3. præmie. For Kristoffer endte det med at blive en ganske fin første optræden i den fine selskab i 1. klasse. 5 point og 86 ratingpoint oveni.

Ove og Jens besluttede sig for en fredelig remis til at slutte en mindre mindeværdig turnering af på. Ove har antydet, at skakpensionen truer her til sommer, men vi håber da alle på, at han tager en tørn mere i næste sæson. Ove er en god mand for klubben, mangeårig turneringsleder og altid god til at tage imod nye ansigter i klubben. Desuden også en flittig tilskuer til de resterende partier, når hans eget er afsluttet. Så skakken er jo bare i blodet.

I 2. klasse var Ruben blevet indhentet af Kurt inden sidste runde. Kurt havde dog spillet sin sidste runde forud og sluttede med fine 9/12. Så han kunne kun håbe på at Ruben ville snuble mod Jonas. Det blev da også et rigtig spændende parti, hvor Jonas rokerede langt og lavede bondestorm på den anden fløj. Ruben lod dog sin konge blive i centrum, hvilket måske var en god beslutning, men hans brikker udviklede af samme grund ikke helt naturligt, så Jonas stod godt. I det sene midtspil virkede det dog til at Jonas mistede tråden lidt og gik lidt for meget op i en plan, som slet ikke var lige så farlig, som det Ruben havde gang i. Rubens tårn og løber blev magtfaktorer, sammen med en dækket bonde der nåede frem til feltet før forvandling og derfra så jeg ikke mere, bortset fra 1-tallet på Rubens rundekort. Dermed blev slutscoren imponerende 10/12 og Ruben (på billedet hyldet ved en anden lejlighed) stormer til oprykning med en kæmpe ratinggevinst, ligesom Kurt også klart fik understreget at niveauet er til en klasse højere. Kurt skulle bare bruge en del runder i starten på at spille sig i form.

Dagens sidste parti mellem Hans Ewald og Roberto blev forstyrret lidt af problemer med uret, som ikke gav førstnævnte sine 15 minutter efter træk 40. Jeg måtte i min egen tidnød i gang med at løse problemet, så begge spillere fik 15 ekstra minutter. Paradoksalt nok endte det hele så med at Roberto tabte på tid i en ellers favorabel stilling. Roberto startede turneringen rigtig fint, med 3p. af fire, men tabte så de sidste 8 partier.

Fra turneringslederen skal lyde en tak for (for det meste) god ro og orden. Det har dog været en lidt hård omgang at stå med turneringsledelsen alene og det vil være meget velkomment, hvis andre kræfter har lyst til at give en mere permanent hjælpende hånd.

I næste uge spiller vi som sagt de to sidste udsatte partier i mesterklassen og vi afvikler samtidig sidste runde af vores alternative turnering her i foråret. Skriv dig på listen eller send en mail til turneringslederen, hvis du har lyst til at spille et seriøst parti på tirsdag. Der vil desuden igen være lidt undervisning fra kl. 18.15.

Et svar til “9. runde”

Niels Jürgensen

16. maj 2024 hos 6:39 pm

Vær bare UROLIG – kommer stærkt tilbage til efteråret ….
vh
Niels J.